26 Agustus 2009

Bulan Romadhon Tanpa Mercon



Bulan Romadhon tanpa mercon...?? Gak Rame...!!
Tapi saiki dilarang Pemerintah sebab berbahaya.

Wulan Poso Romadhon akeh arek merconan, ono mercon merang, mercon sreng, mercon bumbung teko ori nganggo karbit campur banyu, mercon lemah, mercon busi utowo mercon bantingan nganggo busi bekas sepeda motor di isi korek api, mercon sepak sepeda, macem-macem mercon.

Ono sing dolanan lilin nganggo pot bekas wadae cet dibolongi cilik-cilik mburine kanggo nggolek kodok.

Ono sing dolanan damar kates (=kembang api) biasane disumet di centelno nang wit-witan utowo di gowo melayu karo diumet-umetno.

Ono sing perang-perangan sawat-sawatan mercon nganggo mercon merang, mercon sreng .... wuah iki bahaya rek tapi sueneng. biasane perang-perangan mercon antar RT, carane mercon merang ditempeli lemah terus di sumet terus di sawatno, pancen bahaya ono seng kebeldosan tangane, ono seng kesawat awake.

Ono sing banget-bangetan suworo mercon bumbung utowo karbit, sing lucu kadang suworone gak banget alias mercon mbudem.... huuuu....mercon opo iku

Kadang arek-arek sing mbeling iku nggolek ayam mati terus di isi mercon merang terus di sumet sampe mbheledok ambyar daginge .... hiii gilo eson

Kadang arek-arek sing mbeling iku nyumet mercon ning peceren, ning got, ning kalenan sing sodo garing terus di sumet sampe muncrat...em ambune rek....

Kadang arek-arek sing mbeling iku nyumet mercon pas wong khusuk sholat Tarawih, pas mbengi wayae wong enak-enak turu...pancen ngganggu wong

Kadang arek-arek sing mbeling iku nyumet nang anune kebo koyo gambar ning ngisor iki

wes-wes nemen mbelinge tapi sueneng jarene

Mangkane gak salah nik mercon dilarang Pemerintah lha wong akeh bahayae tinimbang manfaate.


Semoga bermanfaat.
nggresik.blogspot.com

2 komentar:

mybenjeng mengatakan...

walah cilikan sampeyan biyen pancen mbethik...

mudakir mengatakan...

Weleh, mbok sekali sekali ngundang Nurdin M Top dinggo bintang tamu pas acara buka puasa.
Jelas rame.
Mak blaaarrr, tekan Margomulyo isih krungu.