03 Mei 2008

Buri Nggolek Iwak

Suenenge pas preian sekolah ono' uwong ngesat tambak,
ison karo arek-arek buri nggole' iwak karen-karene
wong seng ngesat tambak.

masio tambake adho....arek-arek iku wero ae
ne' ono wong ngesat tambak..lha wong pancene dhuline
ndo' tambak sobone tambak.

arek-arek langsung ngabari ajak-ajak buri
budal buri nggowo susuk, seser, sengkap, karung
gawe wada iwak nggawe katho' cekak.

jenenge buri mesti campur ladu tho', kadang arek-arek
iku mbeling...nyolong iwak terus konangan seng nduwe
yo langsungae di teplok ladu sampe' nanges, kadang
malah uber-uberan karo sing nduwe tambak utowo
sampe' tawuran.

tapi suenenge buri masiyo gak oleh iwak mergo wonge pelit.
seng nduwe tambak iku ake-akehe wes kaji

wak kaji koq pelit....gudune gak pelit yo..???

4 komentar:

mybenjeng mengatakan...

walah guaya wong ndeso iso internetan, he2...
halah podho mbek esun, salam teko mBenjeng...

gresik mengatakan...

Wa'alaikum salam cak... seng teko mbenjeng...

mugo-mugo tetep silaturahmin-e yo...

peyek mengatakan...

selamat datang, semoga terus eksis!

gresik mengatakan...

Matur suwon cak peyek.....
tetep eksis...!